המבחן באזרחות אמור להיות קל מעצם היותנו אזרחים יהיה קל לנו להבין את החומר הנלמד,בשונה ממקצועות אחרים כמו ספרות, היסטוריה,אך לפי ציוני העבר דווקא לא.
למה?הסיבות הם, הנוער כבר לא מתעניין בחדשות הפוליטיות,אין לא סבלנות לנעשה בכנסת וכך מפספס בעצם רבע מהידע בתוכן מקצוע האזרחות. בנוסף לידע ולמושגים, נדרשת מיומנות חשיבה ויכולת ליישם את הידע התיאורטי שצברתם בסוגיות עליהם תישאלו במבחן.
הצלחה באזרחות מחייבת את הנבחן,לתרגל ולא יזיק להיות קשובים לחדשות ופוליטיקה. אם אתם מתקשים בכך פנו לעזרת מורה והיווכחו שהדברים קלים הרבה יותר משחשבתם.
נסו להתעניין בפוליטיקה גם אם היא רחוקה מליבכם. אם תצליחו לקשר את הלימוד למציאות ואת המציאות לנושאי הלימוד תיווכחו שהתכנים קופצים מעצמם לתוך הזיכרון שלכם ונשארים שם, לפחות עד למבחן.
לא לשכוח שהיום באזרחות יש 2 יחידות,לא כבעבר 1 יחידה משרד החינוך הוסיף מעט תכנים אקטואליים,הרחיב מעט וכיום אזרחות זה 2 יחידות ובגרות מלאה זה כבר 22 יחידות.
כדי לרכוש ידע שישמש אתנו במבחן וגם בחיי היום יום, לימדו את נושאים השונים בעזרת שינון נקודות מסכמות, מילות עוגן ואפילו ראשי תיבות ודימויים ויזואליים כמו שהמוח אוהב. למשל, רשימה של זכויות האדם והאזרח לקבוצותיהם בשינון יבש, רשימת הגישות למדינה יהודית בדימויים יצירתיים (חרדי עם שטריימל טופח על שכמו של בחור עם כיפה סרוגה שעף כתוצאה מכך להיכל התרבות ומשם עם כל הבניין- לברוקלין וכן הלאה.
כדי להצליח בבחינה קראו היטב את השאלות מומלץ מאוד 1.לרפרף על פרקי הבחינה ע"מ לקבל מושג כללי על גודל המשימות ומידת הקושי שלהן ביחס לזמן המוקצב וכדי להחליט מאיפה תתחילו.
2.התחילו מהשאלות הקלות לכם, כך תצברו ביטחון ותצאו מהר יותר מהלחץ.
3.להשתמש בשיטת הזיכרון שהסברנו בכתבה (אבל שוב בלי לחץ,כי לחץ מוציא מריכוז)
הכי חשוב אחרי שלמדנו ויגענו שיהיה בהצלחה!!
שמעון לנמן מורה,תואר שני בחינוך-בגרות בקלות מקבוצת נשיא טכנולוגיות,מוכרים בפיקוח משרד החינוך, לימוד אישי בקבוצות קטנות עם הצלחות גדולות!!