טכנאי אלקטרוניקה עובדים על החלקים החשמליים, המכניים והאלקטרוניים של כל סוגי הציוד. הם מתחזקים ומתקנים מערכות אלו. הם גם אחראים על התקנה, תחזוקה ותיקון חיווט, כבלים, מתגים ופריטים קשורים אחרים.

להלן כמה יתרונות של קורס טכנאי אלקטרוניקה:

  • אפשר לקבל שכר טוב בתחום הזה

  • זהו קורס מעשי שמשמעותו ניתן לקבל ידע מעשי כיצד להשתמש בכלים

  • אפשר לעבוד עם סוגים שונים של ציוד

  • סיכויי העבודה בתחום זה מצוינים

קורס טכנאי אלקטרוניקה מכשיר את התלמידים לעבוד על מכשירים אלקטרוניים, כגון טלוויזיות, מחשבים וטלפונים ניידים.

את המיומנויות שהם לומדים בקורס זה ניתן ליישם במגוון משרות בתחום.

קורס טכנאי אלקטרוניקה יעזור לך להבין איך לעבוד עם אלקטרוניקה ומכונות. מדובר בקריירה שיש לה יתרונות רבים, כמו יכולת לעבוד במגוון תעשיות ולהרוויח שכר גבוה מהאדם הממוצע.

הקורס יכול לעזור לך להתחיל במסע שלך להיות טכנאי אלקטרוניקה. הוא ילמד אותך על סוגי הציוד השונים המשמשים בתחום זה, כמו גם כיצד לתקן אותם ולתחזק אותם.

קורס אלקטרוניקה בסיסית

קורס זה מיועד למי שמתעניין ביסודות האלקטרוניקה. זה יכסה את היסודות של תורת המעגלים וכיצד להשתמש בלוח לחם כדי לבנות מעגלים. הקורס יציג גם רכיבים בסיסיים כמו נגדים, קבלים, משרנים ודיודות.

קורס זה מציג את היסודות של אלקטרוניקה. הקורס יכסה את תורת המעגלים הבסיסית, נגדים, קבלים, משרנים ודיודות. נבחן גם מגוון מעגלים כולל מגברים, מתנדים ומסננים.

קורס זה מיועד למי שרוצה ללמוד על עקרונות האלקטרוניקה מבלי לקחת תואר שלם בהנדסת חשמל או פיזיקה.

קורס זה נועד ללמד אותך את היסודות של אלקטרוניקה. תלמדו על רכיבים אלקטרוניים, מעגלים וכיצד להשתמש בלוח לחם.

1) רכיבים אלקטרוניים:

תלמדו על הסוגים השונים של רכיבים אלקטרוניים והשימושים בהם.

2) מעגלים:

תלמדו איך לקרוא סכמות ולבנות מעגלים על לוח לחם.

3) “לוחות לחם”:

תלמדו כיצד להשתמש ב”לוח לחם” לבניית מעגלים.

קורס תיקון כרטיסים אלקטרוניים

קורס תיקון כרטיסים אלקטרוניים הוא חלק בלתי נפרד מכל קורס טכנאי אלקטרוניקה הנדשרת ממנו היכולת המקצועית לבצע תיקונים של מגוון סוגי כרטיסים אלקטרוניים.

הקורס מספק סקירה יסודית של כל תהליך תיקון כרטיס אלקטרוני. זה מתחיל עם השיטות המומלצות לטיפול בכרטיס ולאחר מכן ממשיך ללמד כיצד לאבחן ולתקן את הבעיה. הקורס מכסה גם כמה אמצעי מניעה שניתן לנקוט כדי למנוע בעיות בעתיד.

קורס תיקון כרטיסים אלקטרוניים הוא קורס המלמד אנשים כיצד לתקן ולתחזק מכשירים אלקטרוניים, במיוחד כאלו עם מעגלים. הקורס מוצע על ידי בתי ספר ומכללות רבות בארצות הברית.

ניתן ללמוד את הקורס כמקצוע בחירה או כחלק מתכנית לתואר. זה מוצע ברמות שונות כולל תיכון, מכללה ואוניברסיטה.

קורס זה נועד לספק סקירה מפורטת של התיאוריה והמיומנויות המעשיות הנדרשות לתיקון ותחזוקה של מגוון ציוד אלקטרוני.

הקורס יעסוק בנושאים הבאים:

– מבוא להנדסת אלקטרוניקה :

הנדסת אלקטרוניקה היא ענף הנדסי העוסק בתכנון, פיתוח ובדיקה של מכשירים אלקטרוניים.

התחום רחב ועשוי לכלול מגוון נושאים ממעגלים דיגיטליים ועד מערכות חשמל.

הנדסת אלקטרוניקה היא חקר מעגלים והתקנים הכוללים יישום של טכנולוגיה אלקטרונית לבעיות מעשיות.

מהנדסי אלקטרוניקה אחראים לתכנון, הרכבה ובדיקה של ציוד או מכשירים אלקטרוניים. הם עשויים גם להתמחות בתחום מסוים של הנדסת אלקטרוניקה, כגון הנדסת מחשבים או הנדסת טלקומוניקציה.

תחום הנדסת האלקטרוניקה עוסק בתכנון וייצור של מערכות פיזיות לבקרת חשמל, תקשורת, מחשבים ומידע אחר.

– בטיחות בחשמל :

בטיחות חשמל היא דאגה מרכזית בעולם המודרני. עלינו להיות מודעים לסיכונים הנלווים למכשירי חשמל, ולנקוט באמצעי זהירות כדי להבטיח את בטיחותנו.

בטיחות חשמל היא לא רק עניין של מניעת פציעה או מוות. זה גם מגן על רשת החשמל, הציוד החשמלי והסביבה.

בטיחות חשמל היא חלק חשוב מחיינו. יש צורך לשמור על עצמנו מכל סכנה פוטנציאלית שעלולה לנבוע משימוש במכשירים חשמליים. סכנה אחת כזו היא התחשמלות, שעלולה לקרות אם אנו נוגעים במכשיר שיש בו זרם.

– טכניקות הלחמה :

הלחמה היא תהליך של חיבור שני חלקי מתכת על ידי המסת מתכת מילוי, בדרך כלל עופרת או פח, אליהם. למתכת המילוי יש נקודת התכה נמוכה יותר מאשר שאר המתכות.

תהליך ההלחמה נעשה על ידי המסת מתכת המילוי (סגסוגת עם נקודת התכה נמוכה) ולאחר מכן שימוש בה לציפוי המשטחים של שני הפריטים שאותם יש לחבר. ההלחמה תתקשה בציפוי זה ותיצור חיבור חשמלי בין החלקים.

הלחמה היא תהליך של חיבור חלקי מתכת, בדרך כלל עם סגסוגת על בסיס עופרת הנקראת הלחמה.

מטרת ההלחמה היא ליצור חיבור קבוע שלא יתפרק בקלות.

מפרק הלחמה דורש חוזק מכני טוב ומוליכות חשמלית.

הלחמה היא תהליך שבו שני פריטים או יותר מחוברים זה לזה על ידי התכה והכנסת מתכת מילוי לתוך המפרק. הלחמה היא סגסוגת הנמסה בטמפרטורה נמוכה יותר מהפריטים המחוברים.

ישנם שלושה סוגים שונים של טכניקות הלחמה: הלחמה יבשה, רטובה והלחמה ליבת רוזין.

הטכניקה היבשה משמשת לפריטים שיכולים לעמוד בחום גבוה כמו מתכת, זכוכית וקרמיקה.

הלחמה רטובה משמשת לחיבור צינורות נחושת וחוטי חשמל אך היא דורשת יישום שטף מראש כדי למנוע חמצון של המתכות במהלך ההלחמה.

הלחמת ליבת רוזין משמשת לעבודה עדינה כמו ייצור תכשיטים שבה חום עלול לגרום נזק לחומרים אחרים.

– טכנולוגיית הרכבה על פני השטח (SMT) :

SMT היא טכנולוגיית הרכבה על פני השטח המשמשת להרכבת PCB. SMT נמצא בשימוש מאז שנות ה-60 וזו אחת השיטות הפופולריות ביותר להרכבת מעגלים אלקטרוניים.

היתרון הראשון של SMT הוא שניתן להשתמש בו כדי להרכיב מעגלים מורכבים במהירות ובדייקנות. היתרון השני הוא שניתן להשתמש בו עם מגוון רחב של חומרים, כולל סוגים שונים של מתכת, זכוכית, קרמיקה או חומרים אחרים שאינם מתכתיים כמו פלסטיק. היתרון השלישי ל-SMT הוא שהוא מספק ניהול תרמי טוב בשל העובדה שחום יכול להתפזר בקלות מחיבורי ההלחמה אל ה-PCB עצמו. לבסוף, SMT מספק פרופיל נמוך עבור המעגל המודפס, דבר שיכול להיות יתרון אם יש מקום קטן מאוד למערכת האלקטרונית. כמה חסרונות ל-SMT הם שזה דורש ציוד מיוחד ומומחיות לשימוש, זה דורש כמות מסוימת של עבודה ידנית במהלך התהליך, וזה יקר יותר משיטות הלחמה מסורתיות.

SMT היא טכנולוגיית הרכבה משטחית (SMT) שנוצרה כדי לאפשר הוספת רכיבים למעגלים מודפסים (PCB). טכניקה זו פותחה מטכנולוגיית ה-through-hole המקורית.

היתרון העיקרי של SMT על פני חור דרך הוא שהוא דורש פחות עבודה וניתן לבצע אותו על ידי מפעיל בודד, בעוד עם חור דרך, המפעיל צריך להכניס ידנית כל רכיב לחור ב-PCB.

– עיצוב ופריסה של PCB עם תוכנת CAD :

עיצוב PCB הוא שלב חיוני בתהליך עיצוב מכשירים אלקטרוניים. מעצבים משתמשים בתוכנת CAD כדי לעצב מעגלים שמודפסים לאחר מכן על גבי PCB.

PCB הוא סוג של לוח מעגלים מודפס בעל נייר נחושת משני הצדדים עם עקבות המחברים את הרכיבים. העקבות משמשות כנתיב לאותות מרכיב אחד למשנהו.

גודלו וצורתו של הלוח תלויים במה שיונח עליו, אך ישנם גדלים סטנדרטיים לסוגי לוחות שונים, כמו לוחות בגודל שליש, בחצי גודל ובגודל מלא.

עיצוב PCB הוא שלב חשוב בכל פרויקט אלקטרוני. זה התוכנית למוצר המוגמר. ועם תוכנת CAD, קל מתמיד ליצור פריסת PCB שעונה על הצרכים שלך.

פריסת PCB מורכבת ממספר שכבות, שכל אחת מתאימה לרכיב אחר בלוח. השכבה העליונה תמיד תהיה נחושת, והשכבה התחתונה תהיה נחושת או מסכת הלחמה.

תהליך התכנון של PCB מתחיל בסכמטי. הסכימה היא דיאגרמה שמראה כיצד המעגל אמור לעבוד. לאחר מכן, תוכנת ה-CAD הופכת אותו לפריסת PCB. פריסת PCB היא דיאגרמה המציגה את ההרכב הפיזי של המעגל, כולל היכן ממוקמים רכיבים, כיצד הם מחוברים והיכן עוברים עקבות על הלוח.