קורס ניהול רשתות הוא קורס מבוא שנועד ללמד אותך את יסודות הרשת.

בקורס ניהול רשתות לומדים את יסודות הרשת, כולל טופולוגיית רשת, פרוטוקולים ומדיה. תלמדו גם על ניתוב ומיתוג, אבטחה וניהול רשת, היסודות של רשתות אלחוטיות וכיצד לפתור תקלות ברשת.

ניהול רשת הוא תהליך של ניהול רשת של מחשבים. ניהול רשת הוא לרוב שילוב של חומרה ותוכנה. הקורס ילמד אותך כיצד להגדיר, להגדיר ולתחזק התקני רשת כגון נתבים, מתגים, שרתים, מדפסות והתקנים אחרים.

זהו קורס בו מלמדים את יסודות הרשת, כגון דגם OSI, פרוטוקולים והתקני רשת. הקורס ילמד אותך גם איך לעצב רשתות, לפתור בעיות רשת ולתחזק רשת.

הקורסים נועדו ללמד אותך כיצד להתקין ולהגדיר רכיבי תוכנה וחומרה שונים המשמשים ברשתות. תלמד גם כיצד להגדיר ולהגדיר מגוון שירותי רשת, כגון DNS, DHCP, TFTP וכו'. קורסים אלו יכולים לעזור לך למצוא משרות ברשתות או במרכזי נתונים.

קורס ניהול רשתות מה זה ומה חשוב לדעת על הקורס

קורס ניהול רשתות הוא קורס המלמד את הסטודנטים על יסודות הרשת והמיומנויות הדרושות לתחזוקה, ניהול ופתרון בעיות של רשתות.

מיומנויות אלו כוללות הבנה כיצד פועלות רשתות וכיצד להשתמש בכלי אבחון כדי לזהות בעיות בתוכם.

הקורס גם מכסה את החשיבות של אבטחת רשת וכיצד להגן על רשתות מפני איומים כגון תוכנות זדוניות, וירוסים והתקפות סייבר אחרות.

זה גם מלמד כישורי תכנות בסיסיים הדרושים להגדרת נתבים, מתגים, חומות אש, VPNs, מאזני עומסים וכו'.

רשתות הן היבט קריטי בכל תשתית IT. קורס זה ילמד אותך את היסודות של ניהול רשתות, כולל כיצד לעצב ולהטמיע רשת.

הקורס ילמד אותך על יסודות הרשת, כולל כיצד לעצב ולהטמיע רשת. תלמד על המדיות הפיזיות השונות כגון חוטי נחושת, כבל סיבים אופטיים ורשת אלחוטית. תלמד גם על הפרוטוקולים הנפוצים ביותר בשימוש כיום כגון TCP/IP, FTP ו-HTTP.

ניהול רשתות הוא קורס המעניק לתלמידים את הכישורים והידע לתכנן, להגדיר, לתחזק ולפתור תקלות ברשתות קוויות ואלחוטיות. זה גם מציג לתלמידים את היבטי האבטחה של ניהול רשתות.

הקורס עוסק בנושאים כמו מושגי רשת TCP/IP, כיצד לעצב טופולוגיית רשת, כיצד להתקין ולהגדיר מערכות הפעלה רשת בשרתים ותחנות עבודה, כיצד להגדיר פרוטוקול ניתוב עבור סביבת עבודה אינטרנטית, כיצד לאבטח את הרשת שלך מפני נפוצות איומים כגון פריצה או וירוסים. התלמידים ילמדו גם על היסודות של מושגי רשת אלחוטית כגון תקני IEEE 802.11 או נקודות גישה ל-Wi-Fi.

קורס זה מתאים למי שמתעניין בקריירה הכוללת ניהול רשתות בארגונים או למי שרוצה להיות עצמאי בתחום זה.

היסודות של מושגי רשת אלחוטית

רשת אלחוטית היא סוג של רשת שאינה מסתמכת על חיבורים קוויים פיזיים.

ניתן לסווג רשתות אלחוטיות לשלושה סוגים:

– רשתות אלחוטיות אד הוק

– תשתית רשתות אלחוטיות

– רשתות אלחוטיות ברשת.

רשתות אלחוטיות אד-הוק נוצרות כאשר שני מכשירים מתקשרים ישירות אחד עם השני ללא צורך בנקודת גישה או נתב. ברשתות אלחוטיות של תשתית, המכשירים מתקשרים דרך נקודת גישה או נתב כדי להתחבר לרשת בעוד ברשת Mesh, כל מכשיר מתקשר אחד עם השני ליצירת רשת אחת ללא נקודות חיבור מרכזיות.

רשת אלחוטית היא השימוש בגלי רדיו כדי לספק חיבור לרשת ללא צורך בכבלים.

רשתות אלחוטיות יכולות להיות מסווגות כציבוריות או פרטיות. ברשת אלחוטית ציבורית, אין סיסמאות ומשתמשים חולקים את חיבור האינטרנט שלהם עם אנשים אחרים בטווח. רשתות אלחוטיות פרטיות דורשות סיסמה כדי להתחבר אליהן והן משמשות בדרך כלל עסקים.

רשת אלחוטית היא טכנולוגיה המאפשרת למכשירים להתחבר לאינטרנט או לרשתות אחרות ללא צורך בכבלים.

המונח "אלחוטי" מתייחס לשימוש בגלים אלקטרומגנטיים להעברת מידע בין מכשירים, כגון טלוויזיות, טלפונים סלולריים ומחשבים.

מושגי רשת TCP/IP

TCP/IP הוא קבוצה של פרוטוקולים לעבודה באינטרנט. הוא מספק מסירה אמינה, מסודרת ונבדקת שגיאות של נתונים. TCP/IP הוא הפרוטוקול העיקרי שנמצא בשימוש באינטרנט וברשתות מחשבים אחרות. TCP/IP כולל את הפרוטוקולים הבאים:

חבילת פרוטוקולי TCP/IP היא קבוצה של פרוטוקולי תקשורת המספקת מערכת כללים למחשבים לתקשר זה עם זה ברשתות.

חבילת פרוטוקולי TCP/IP היא הבסיס לכל רשתות המחשבים המודרניות. הוא פותח בשנות ה-70 וה-80 על ידי צוות ב-DARPA, בראשות Vinton Cerf ורוברט קאהן. חבילת פרוטוקולי TCP/IP היא קבוצה של פרוטוקולי תקשורת המשמשים לחיבור מארחים בעבודת אינטרנט (למשל, האינטרנט).

פרוטוקול הוא קבוצה של כללים המגדירים כיצד מחשבים מקיימים אינטראקציה זה עם זה ברשת. פרוטוקולים נועדו למקסם יכולת פעולה הדדית בין מערכות הטרוגניות, לספק העברה אמינה של נתונים ולמזער התנגשות בין שירותי תקשורת נתונים שונים.

החשיבות אבטחת מידע (חלק בלתי נפרד מניהול רשתות)

החשיבות של אבטחת מידע היא חשיבות עליונה בימינו. פרצות מידע הופכות נפוצות יותר. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שהנתונים שלנו ייפלו לידיים הלא נכונות.

אבטחת מידע היא נושא חשוב מאוד בימינו. עם העלייה במספר אירועי הפריצה והפרות מידע, הפך חשוב עוד יותר לנקוט באמצעי זהירות כדי להגן על נתונים רגישים.

זה לא מספיק רק להחזיק סיסמא או שתיים, מכיוון שהאקרים יכולים לפצח אותן בשיטות של כוח גס. זה גם לא מספיק להסתמך רק על תוכנת ההצפנה שהחברה שלך מספקת. ישנן דרכים רבות אחרות בהן האקרים יכולים לגשת לנתונים שלך וכדאי להיות מודעים אליהם.

חלק מהשיטות הללו כוללות:

– גניבת נתונים ממכשירים לא מאובטחים

– התקפות “דיוג”

– התקפות הנדסה חברתית

– פריצה דרך אפליקציות במכשירים ניידים

– פריצה דרך חשבון הדוא"ל

אבטחת מידע היא הגנה על נתונים מפני גישה או שימוש בלתי מורשית. המונח כולל אבטחה פיזית ואבטחת סייבר.

אבטחת מידע הפכה לדאגה מרכזית הן עבור עסקים והן עבור אנשים פרטיים, עם המספר ההולך וגדל של פרצות מידע, מתקפות סייבר והתחכום המוגבר של האקרים.

החלק החשוב ביותר באבטחת מידע הוא לקיים תוכנית לפני שמתרחש תקרית. עם תוכנית זו קיימת תוכל להגיב במהירות לכל הפרה ולמזער את הנזק שנגרם על ידה.

אנו במכללת נשיא טכנולוגיות מעניקים לכם הכשרה מלאה ומקיפה ומביאים לכם את קורס ניהול רשתות ואבטחת מידע המלא והמורחב ביותר בישראל.

עם ניסיון של מעל שלושה עשורים הפכנו להיות המכללה המקצועית ביותר, צוות אנשי המקצוע האיכותי ביותר שעומד לרשותכם וכולל לא רק הענקת הכשרה אלא תמיכה מלאה במציאת המשרה המתאימה לכם במהירות.